Снимка PexelsЕС взе важно решение относно проблем в най-голямата държава. В Брюксел одобриха

...
Снимка PexelsЕС взе важно решение относно проблем в най-голямата държава. В Брюксел одобриха
Коментари Харесай

ЕС одобри санкции срещу Китай заради нарушения на правата на човека

Снимка Pexels

ЕС взе важно решение относно проблем в най-голямата страна. В Брюксел утвърдиха редица наказателни ограничения за нарушавания на правата на индивида, в това число наказания, ориентирани към Китай, оповестява Bloomberg.

" Предпоставките за днешните наказателни ограничения включват огромни случайни арести, по-специално на представителите на уйгурското малцинство в Синцзян ", гласи изказване на Европейски Съюз от понеделник. 

Решението на Европейски Съюз да глоби китайски длъжностни лица евентуално ще бъде най-вече алегорично. Въпреки че Съединени американски щати постановиха сходни ограничения против редица представители на комунистическата партия - в това число двама членове на Политбюро - ограниченията не са повлияли нито на стопанската система на Китай, нито са довели до смяна в държанието на Поднебесната имерия.

Мерките са ориентирани към четирима китайски жители и едно юридическо лице, според наредбите, оповестени в държавния бюлетин на Европейски Съюз. По-широки наказания ще бъдат ориентирани и към в Либия, Русия и Еритрея, пише .

Малко след решението на 27-те Китай съобщи, че ще наложи наказания против 10 лица и четири институции от страна на Европейски Съюз, като съобщи, че ограниченията " повреждат суверенитета и ползите на Китай " и не се основават на обстоятелства.

" Този ход, учреден единствено на неистини и дезинформация, подценява и изкривява обстоятелствата, жестоко се намесва във вътрешните работи на Китай, жестоко нарушава интернационалното право и главните правила, регулиращи интернационалните връзки, и съществено подкопава връзките сред Китай и Европейски Съюз ", гласи изказване на китайското външно министерство.

Последният ход на Европейски Съюз е част от нов режим на деяние при нарушавания на човешките права, ориентиран към злоупотреби в разнообразни страни и райони. Новите наказания ще обиден 11 лица и четири институции. Блокът за първи път употребява този метод против Русия по-рано тази година поради присъдата на опозиционния водач Алексей Навални, написа bgonair.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР